Ingrediënten

Als je in ons atelier aan de slag gaat gebruik je onze basisingrediënten,  zo hoef je niet te sleuren, vergeet je niets en kun je meteen beginnen.

Er zit reeds een basispakket aan ingrediënten in de prijs van jouw activiteit. Maar als je graag een eigen recept uitwerkt of extra ingrediënten toevoegt dan kun je hieronder extra's shoppen.

Onze voorraadkast

tarwebloem speltbloem, durum tarwebloem, tarwegriesmeel, boekweitmeel,  kikkererwtenmeel amandelmeel, maiszetmeel, T00 bloem, havervlokken, popcorn, risottorijst, basmatirijst, boekweit, couscous, bulgur, polenta, quinoa, rode linzen, kikkererwten, panko, paneermeel

kristalsuiker, bloemsuiker, parelsuiker , rietsuiker, bruine basterdsuiker, glucosestroop, zusto, dadelstroop, maple syrop, golden syrop, erythritol, honing, agavesiroop

rozijnen, cranberry’s, gedroogd blauwebessenpoeder, gedroogde frambozenpoeder, aardbeienconfituur, abrikozenconfituur

gelatineblaadjes, agar agar, carrageen, johannesbroodpitmeel, gelatinepoeder, pectine, pure chocolade, melkchocolade, witte chocolade, cacaonibs, vanillestok, vanillesuiker, matchapoeder, bakpoeder,natriumbicarbonaat

tahin, amandelschilfers, hazelnoten, cashewnoten, pecannoten, gebroken lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, maanzaad, sesamzaad, pistachenoten,

olijfolie, olijfolie extra vierge, zonnebloemolie, koolzaadolie, boter, plantaardige boter, cocosolie, sesamolie

volle melk, halfvolle melk, slagroom, havermelk, haverroom, sojaroom, sojamelk, eitjes

sojasaus, worcestersaus, witte wijnazijn, balsamicoazijn, mirin, sherry, rhum,

witte peper, zwarte peper, grof zeezout, fijn zout met jodium, paprikapoeder, kurkumapoeder, nootmuskaat, cayennepeper, komijn, karwijwaad, venkelzaad, kardamompeulen, kala namak, sumak, roze peper, pili pili, dille, kaneel,

oregano, rozemarijn, laurier, dilletoppen, goudsbloem, safflour, provencaalse, garam massala, curry, rooibos, zwarte thee, kamille, groene thee,  

Biologisch en lokaal

Goede ingrediënten, daar start het mee. Als het kan gaan we voor lokaal en biologisch en verpakkingsvrij. We werken met seizoensproducten, dus bij ons geen verse aardbeien in de winter.

Eitjes komen van Hinkelspel, bloem van Flowerpower of Descamps, andere ingrediënten via Ohne en vaak zijn de groenten van De Vroente. 

Allergenen

In het atelier wordt met allerlei soorten ingrediënten gewerkt.

We hebben heel wat producten om plantaardige te werken of suiker te vervangen en Je kunt dus gerust lactosevrij of suikervrij bakken,  maar wees er van bewust dat er altijd sporen van aanwezig kunnen zijn. 

Heb je bepaalde allergieën informeer ons dan voor je start.