Volg onze kookworkshops
Nog nooit pasta of pralines gemaakt? Kom dan naar 1 van onze kookworkshops! We focussen op techniek en geven veel kennis en tips mee. Kijk hieronder alvast naar alle thema's die we hebben.

Wie geeft de workshop?
Femke die atelier smmaak heeft opgericht leert je alle tips and tricks.
Af en toe zijn er ook guest workshops waarbij andere culinaire toppers het smmaak atelier overnemen om hun workshop te geven.
"Een workshop in een heel ongedwongen sfeer op een prachtige locatie en met een heerlijk resultaat."
- Kelly S.-

Workshop pasta
In deze workshop leer je de lekkerste homemade tagliatelle te maken. We starten met uitleg over de soorten bloem. Je maakt pastadeeg en dan ga je zelf aan de slag met de pastamachine. We demonstreren de techniek en begeleiden je tijdens het maken zodat je een prachtig resultaat bekomt.

Workshop ravioli
Je draait verse pasta met de pastamachine en je leert een goede vulling maken om er vervolgens ravioli’s van te maken. De workshop sluiten we af met een diner aan een grote gedekte tafel, we serveren de zelfgemaakte ravioli’s met een heerlijk sausje.

Workshop Pizza
In deze workshop leer je pizza maken zoals het echt moet. Je maakt deeg, leert werken met een pizzaschep en bakt jouw pizza af in onze met houtpellets gestookte pizzaoven. Nadien heeft de pizzaoven geen geheimen voor jou en kun je deze huren om in jouw eigen tuin aan de slag te gaan!
ENKEL IN DE LENTE EN ZOMER! terug vanaf mei.

Workshop rooktechnieken
Je leert allerlei ingrediënten roken en werkt deze af tot heerlijke gerechtjes die we proeven met een glaasje wijn. Gerookte paprikadip met kaas, gerookte tarbot of zelfs een gerookt dessert.
Nadien weet je alles om thuis met de rookpan of rookoven aan de slag te gaan.

Workshop ijs draaien
In deze workshop leer je zelf ijs en draaien zodat je weet hoe je thuis jouw diepvries kunt vullen met originele zelfgemaakte smaken zoals popcornijs, chocoladegelato, hibiscussorbet,...

Workshop bavarois taart
De bavarois workshop is er eentje voor de patisserie liefhebbers. We maken prachtige taartjes met verschillende lagen.
Je komt alles te weten over de verschillende soorten geleermiddelen. Wanneer gebruik je agar agar, wat kun je allemaal met gelatine, en waarom niet alles met pectine maken?

Workshop tartelette
Mogelijkheden zijn eindeloos, met al onze tips en tricks weet je hoe je deze heerlijke zoetigheden kunt maken.
Afhankelijk van het seizoen gaan we verschillende soorten tartelettes maken. In het najaar zal het tartelette peer zijn en een tarte citron en in de zomer gaan we met aardbeien of rabarber of nog ander fruit aan de slag.

Workshop buns
Maak de lekkerste cinnamon buns en lemon rolls. Je leert hoe je een fluffy luchtig brioche deeg maakt en hoe je deze omtovert tot de bekende buns.

Workshop pralines
Je maakt verschillende vullingen, van ganache, praliné tot botercrème en die ga je nadien zelf tot pralines verwerken.Op het einde ga je naar huis met een leuk en vooral lekker doosje.

Het geheim van lekkere wafels
In deze workshop leer je alle tips and tricks om de lekkerste homemade wafels te maken, van Brusselse tot krokante galetten. We voorzien heerlijke toppings om tijdens de workshop van de wafels te smullen en op het einde neem je een assortiment heerlijke wafels mee naar huis

Guest workshop- Plantaardig bakken
In deze speciale editie komt niemand minder dan Laura aka Madam Bakster een workshop guiltfree bakken geven.
Je leert interessante grondstoffen en technieken kennen om eieren, melk, boter , bloem te vervangen en je gaat naar huis met een doosje vol lekkers.

Guest workshop De Toekomst op je bord
Mie Goffin, gekend van Foodstation Mie Goffin haalt je uit je comfortzone en neemt je mee naar de toekomst
In deze kookworkshop ontdek je hoe verrassend lekker en voedzaam o.a. insecten kunnen zijn. Je leert hoe je duurzame eiwitbronnen op een smakelijke manier verwerkt in originele gerechten – van knapperige hapjes tot verfijnde hoofdgerechten.



